Нийслэл-385” менторшип хөтөлбөр үр дүнгээ хэлэлцэж, хаалтаа хийлээ
Баянзүрх дүүргийн хэмжээнд цас хусах, давс бодис цацах ажил хийгдэж байна
“Үндэсний бичгийн цэвэр бичигтэн” шалгаруулах уралдааны шилдгүүд тодорлоо
Халтиргаа гулгаанаас үүдэлтэйгээр толгойн гэмтэл, мөчдийн хугарал зонхилон тохиолдож байна
Дэд ахлагч Б.Марал пауэрлифтингийн ДАШТ-ээс хүрэл медаль хүртлээ
Улаанбаатар-Мандалговь чиглэлийн авто замд цасан шуургатай, үзэгдэх орчин хязгаарлагдмал байна
I, II ангийн сурагчдын амралт арванхоёрдугаар сарын 23-нд эхэлнэ
Засгийн газар хуралдаж байна
"Болор цом 42”яруу найргийн наадамд яруу найрагч А.Лхагва түрүүллээ
“Чингис хаан” Олон улсын нисэх буудал хоёр сая дахь зорчигчоо хүлээн авлаа
Нас уртасгах хоол хүнсийг эрдэмтэд нэрлэлээ
Amar amar zagasiig nereer ni bish ongoor ni ulaan shar tsagaan gej nerledgiig tanai site-s medej avlaaa xaxaxaxa
Amar amar zagasiig nereer ni bish ongoor ni ulaan shar tsagaan gej nerledgiig tanai site-s medej avlaaa xaxaxaxa
ццццццв орчуулна ч гэж алдгийм байна. Хулд загас гэдэг санагдах юм.
zurgiig n harval laks( lachs) l bain a sh dee
zurgiig n harval laks( lachs) l bain a sh dee
sushi ideed l bj dee. salmonig-r hiiseng ni...
Улаан загас гэдгээ тайлбарлаач Red Salmon?
ulaan zagas gej salmonig heleed baigamu?
Харвардын их сургуулийн эрдэмтэд нас уртасгах хоол хүнсээр улаан загасыг нэрлэжээ. Хэрэв хоёр жилээр урт насалъя гэж байгаа бол долоо хоногт хоёр удаа улаан загасны мах идэж бай гэж тэд зөвлөж байна.
Ийм гаргалгааг тэд америкийн иргэдийн эрүүл мэндийн байдалд судалгаа хийсний дүнд гаргажээ. Тэд 65-аас дээш насны 2,5 мянган хүнийг сайн дураар нь сонгон авч судалсан байна. Гэтэл тэдний цусанд зүрх судасны өвчин үүсгэхгүй байхад нөлөөлдөг тосны хүчил бүхий Омега-3 илүү байгааг анзаарчээ. Энэ хүчил нь улаан загасны өөхөнд илүүтэй байдаг байна. Ингэхээр долоо хоногт ядаж хоёр удаа улаан загасны мах идээд байвал наснаас шалтгаалдаг зарим өвчнийг эсэргүүцэх тийм хүчил цусанд нэмэгдэх гэнэ. Судалгааны явцад улаан загасны мах нь зүрхний шигдээс болон цус харвах эрсдэлийг 40 хувь бууруулна гэсэн дүгнэлт гарчээ.
“Энэ судалгаа улаан загасны мах идсэнээр нас өндөрснөөс болдог өвчний эрсдэлийг бууруулах болно гэдгийг харууллаа. Тэгэхээр долоо хоногт ядаж хоёр удаа улаан загас идэж байх нь насжуу хүмүүсийн эрүүл мэнэдэд тустай” гэж профессор Дариуш Мозафариан тэмдэглэжээ.
Ийм гаргалгааг тэд америкийн иргэдийн эрүүл мэндийн байдалд судалгаа хийсний дүнд гаргажээ. Тэд 65-аас дээш насны 2,5 мянган хүнийг сайн дураар нь сонгон авч судалсан байна. Гэтэл тэдний цусанд зүрх судасны өвчин үүсгэхгүй байхад нөлөөлдөг тосны хүчил бүхий Омега-3 илүү байгааг анзаарчээ. Энэ хүчил нь улаан загасны өөхөнд илүүтэй байдаг байна. Ингэхээр долоо хоногт ядаж хоёр удаа улаан загасны мах идээд байвал наснаас шалтгаалдаг зарим өвчнийг эсэргүүцэх тийм хүчил цусанд нэмэгдэх гэнэ. Судалгааны явцад улаан загасны мах нь зүрхний шигдээс болон цус харвах эрсдэлийг 40 хувь бууруулна гэсэн дүгнэлт гарчээ.
“Энэ судалгаа улаан загасны мах идсэнээр нас өндөрснөөс болдог өвчний эрсдэлийг бууруулах болно гэдгийг харууллаа. Тэгэхээр долоо хоногт ядаж хоёр удаа улаан загас идэж байх нь насжуу хүмүүсийн эрүүл мэнэдэд тустай” гэж профессор Дариуш Мозафариан тэмдэглэжээ.
Ц.ХАС
0 Сэтгэгдэл
Medeed avahad iluudehgui
REDFISH= DALAIN ALGANA... bas ROSEFISH gj heldeg... dalain gunii zagas hunii bied sain bish gdg bsn, odoo sain bolson yum blgui de
2013.04.23
2013.04.23
2013.04.23
2013.04.23
2013.04.12
2013.04.12
2013.04.09
2013.04.08
2013.04.03