Билгийн

Доллар (USD)

Улаанбаатар

ЦАГ АГААР: Улаанбаатарт шөнөдөө 17 хэм хүйтэн Гадаадаас хураасан гэмт хэргийн хөрөнгийн орлого Асрамжийн газрын үйл ажиллагаанд ашиг тусаа үзүүлж байна УИХ-ын дарга Д.Амарбаясгалан Бүгд Найрамдах Улсыг тунхаглаж анхдугаар Үндсэн хууль баталсны 100 жилийн ойг тохиолдуулан мэндчилгээ дэвшүүллээ Анхдугаар Үндсэн хууль баталж, Бүгд Найрамдах Улсыг тунхагласны 100 жилийн ойн баярын хурал боллоо ӨНӨӨДӨР: Бүгд Найрамдах Улсаа тунхаглаж, Анхдугаар Үндсэн хуулиа баталсан өдөр ЦАГ АГААР: Улаанбаатарт өдөртөө 13 хэм хүйтэн Ойрын өдрүүдэд нутгийн зүүн хагаст жавартай, хүйтэн салхитай байна У.Хүрэлсүх: Байгалиа хайрлан хамгаалах хандлага, сэтгэлгээг хойч үедээ өвлүүлэх нь бидний эрхэм үүрэг Парламентын судалгаа, хөгжлийн хүрээлэн, Монголын Хуульчдын холбоо хамтран ажиллах санамж бичиг байгууллаа Мастеруудын дэлхийн аварга шалгаруулах тэмцээнээс 3 алт, 2 мөнгө, 3 хүрэл медаль хүртжээ
Жигнэмэг зөөлөрч, бялуу хатдагийн учир...


Бидний идэх дуртай амттан хайрцаг савнаасаа гараад удахаараа нэг бол хатаж, нэг бол зөөлөрдөг. Шинэ дээрээ шажигнан үйрдэг жигнэмэг удах тусмаа зөөлөрч байхад аманд ороод хайлах мэт болдог амтат бялуу эсрэгээрээ хатаж хорчийдог билээ. Яагаад нэг нь хатаж байхад нөгөө нь зөөлөрдөг юм бол? Тэгвэл энэ бүхэн тухайн бүтээгдэхүүний усны агууламжтай холбоотой байдаг гэнэ. Жигнэмэг дотроо маш бага ус агуулдаг учир савнаас нь гаргаад тавихаар агаарын найрлага дахь уснаас чийг авч зөөлөрдөг аж.  Харин бялуу чийгшил ихээр агуулдаг учраас хэрэв  агаарт байвал ус нь ууршаад хатаж эхэлдэг ажээ. Гэхдээ жигнэмэг зөөлрөх, бялуу хатах эсэх нь тухайн орчны агаарын найрлага хэр чийгшилтэй байхаас хамаарна. Жишээлбэл, цөлд жигнэмэг хэзээ ч зөөлөрдөггүй. Учир нь, цөлийн агаарын найрлага дахь чийгшлийн хэмжээ жигнэмэгийнхээс их байж чаддаггүй учир хэдий удаан байлгасан ч огт зөөлөрдөггүй байна.


0 Сэтгэгдэл
Хамгийн их уншсан