Билгийн

Доллар (USD)

Улаанбаатар

Хөдөлмөр эрхлэлтийг дэмжих санд 30 гаруй тэрбум төгрөгийн авлага үүсжээ Сэлбэ дэд төвийн газар чөлөөлөлтийн хүрээнд 1252 нэгж талбарыг цэвэрлэж, ариутгалаа Зам, тээврийн сайд Б.Дэлгэрсайхан Дэлхийн банкны Суурин төлөөлөгч Таехюн Лигтэй уулзлаа П.Наранбаяр: Сургууль, цэцэрлэгийг цахимд шилжүүлсэн нь хууль зөрчсөн үйлдэл УИХ-ын дарга Д.Амарбаясгалан Их Британи, Умард Ирландын Нэгдсэн Хаант Улсад айлчилна Гашуунсухайт-Ганцмод боомтын хил дамнасан төмөр зам, Тавантолгойн нүүрсний уурхайн хүчин чадлыг нэмэгдүүлэх хэлэлцээрийг соёрхон батлах тухай хуулийн төслийг өргөн мэдүүллээ Монгол Улсын Их Хурлын дарга Д.Амарбаясгалангийн УИХ-ын 2025 оны хаврын ээлжит чуулганыг нээж хэлсэн үг ФОТО: Хаврын чуулган нээлтээ хийлээ Улсын Их Хурлын 2025 оны хаврын ээлжит чуулган эхэллээ Л.Оюун-Эрдэнэ, Ж.Оджаргал хоёр үзээд байна уу, жүжээд байна уу?
Ажлын дундуур кофе, цай эргүүлж явах нь сайн


Ажилтнууд нь ажлын цагаараа кофе, цай эргүүлж явах нь зарим нэг боссын хувьд тийм ч таатай санагддаггүй. Гэхдээ энэ нь тэдний бодсон шиг ажлын үр бүтээлээс хумсалдаг хэрэг биш харин ч ажилтнуудын шийдвэр гаргах чадварыг идэвхжүүлдэг сайн талтай хэмээн нэгэн судалгаагаар баталжээ. Кофе, цайнд агуулагддаг каффейн болон теанин буюу амино хүчил нь хүнийг тайвшруулж амраах үйлчилгээтэй байдаг нь ажлын үр бүтээлийг сайжруулахад нөлөөлдөг аж. Судалгаанд оролцсон 160 хүнийг гурав хуваагаад нэг хэсэгт нь цай, хоёр дахь хэсэгт нь амттан, харин үлдсэн бүлэгт аяга ус уулгасан байна. Үүний дараа оролцогчдын сэтгэл санааны байр байдал, оюуны чадавх, ажлын бүтээмжийг үнэлж үзэхэд цай уусан хүмүүс ус уусан хэсгийнхнээс илүү өөдрөгөөр сэтгэн бодож, хариу үйлдлийг илүү хурдан үзүүлж байжээ. Түүнчлэн долоо хоногийн зургаан өдөр, өдөрт дөрвөн удаа цай уудаг хүмүүсийн хувьд стрессийн гормон кортизол ялгарах нь харьцангуй бага байдаг бөгөөд зүрх судас, саахарын өвчний эрсдэл буурдаг аж.

0 Сэтгэгдэл
Хамгийн их уншсан