Их, дээд сургуулиудын академик эрх чөлөөг хангаж, өмчийн хэлбэр харгалзалгүйгээр дэмжин ажиллана
Ханнс-Зайделийн сангийн Монгол дахь суурин төлөөлөгч Феликс Гленктэй уулзлаа
Б.Ганболд Америк тивийн цомын тэмцээнээс хүрэл медаль хүртлээ
Д.Содном: 1960 оны Үндсэн хуульд ард түмний засаглал гэдэг утга нь илүү үйлчилж байсан
Төрийн албан хаагчийн ёс зүйн сургалтад 300 албан хаагч оролцож байна
Газрын тосны хайгуулын Хэрлэнтохой XXVIII талбайд бүтээгдэхүүн хуваах гэрээ байгуулав
“ГЭР БҮЛ - СОЁЛЫН АНХДАГЧ ОРЧИН” СОЁЛЫН БОЛОВСРОЛ ОЛГОХ ХӨТӨЛБӨРИЙН ХААЛТЫН АРГА ХЭМЖЭЭ БОЛЛОО
Үндсэн хуулийн ойн хүрээнд зохион байгуулдаг Шатар сонирхогчдын Улсын аварга шалгаруулах тэмцээн болно
Тусгай хэрэгцээт хүүхдийн 200 ортой цэцэрлэг ашиглалтад ороход бэлэн боллоо
Монголд дундаж өрх 8 жил мөнгөө хуримтлуулж байж орон сууцтай болохоор байна
Махыг хэрхэн зөв амт оруулах вэ?
Мах бол манай монголчуудын хоол хүнсний үндсэн бүтээгдэхүүн билээ. Махыг чанахаас гадна амтлаж олон янзаар шарж, хуурж иддэг. Тэгвэл махыг амт оруулах зарим зөвлөгөөг хүргэе.
-Таны амтлах гэж буй мах тасалгааны температурт бүрэн гэсгэлэн байх хэрэгтэй. Хөлдүү махыг хэзээ ч амтладаггүй. Гадна талаасаа гэссэн ч дотор болон зарим хэсгээрээ хөлдүү бүрэн гэсээгүй махыг амтлахад амт чанар төдийлөн сайн шингэдэггүй. Мөн өөх ихтэй махыг амтлахад өөх нь амтлагчны амтыг цул мах шиг сайн тогтоож чаддаггүй байна. Махыг шарах гэж байгаа бол 1-1,5см -аас илүүгүй зузаантай, хавтгай байх нь хамгийн тохиромжтой.
-Мөн аливаа махыг шарахын өмнө шарахад болон идэхэд хялбар, зөөлөн байлгах үүднээс зориулалтын мах зөөллөгч алхаар нүдэж зөөллөж болдог.
-Дэлхий дээр мах, махан бүтээгдэхүүнийг чанаж, шарахад амтладаг маш олон төрлийн байгалийн гаралтай амтлагчууд байдаг. Бүх төрлийн махыг амтлахад хэрэглэгддэг үндсэн амтлагч бол давс, харперц, улаан чинжүү, нимбэг, сармис, сонгино байдаг. Эдгээрээс гадна цагаан гаа, орегано, розмарин, паприка гээд нэрлээд баршгүй олон нэр төрөлтэй амтлагч бий. Та ямар төрлийн мах амт оруулах гэж буйгаас шалтгаалан амт оруулагчаа сонгоорой.
0 Сэтгэгдэл