УИХ дахь намын бүлгүүд Ерөнхийлөгчийн хоригийг хүлээж авах нь зүйтэй гэж үзлээ
Гаалийн байцаагч нарын ХОМ-тэй холбоотойгоор ГЕГ-аас 11 гаалийн байцаагчийг АТГ-т шалгуулахаар өгчээ
Тамирчид шалгаруулж авна
АН-ын бүлэг: Ерөнхийлөгчийн 2025 оны төсөвт тавьсан хоригийг бүхэлд нь хүлээж авах нь зүйтэй гэж үзлээ
“Хүүхэд хөгжлийн орчин үеийн асуудлууд III” олон улсын эрдэм шинжилгээний хурал боллоо
2024 оны арваннэгдүгээр сарын 22-ны өдрийн 09:00 цагийн байдлаар нийтийн тээврийн 1125 автобус иргэдэд үйлчилж байна
“Хууль тогтоомжийн тухай хууль: хэрэгжилтийн үр дагаврын үнэлгээ ба харьцуулсан судалгаа” хэлэлцүүлэг болно
Улс тунхагласны баяраар зарим хилийн боомтууд амарна
Эдийн засагч, эрдэмтдээс бүрдсэн баг Нийгмийн даатгалын санд хяналт тавина
Т.Мөнхсайхан: Эмнэлгийн нэн яаралтай, шаардлагатай тусламж үйлчилгээг зогсоогоогүй
Бөөрөнхий махтай Шпагетти
үхрийн татсан мах 340 гр
гахайн татсан мах 340 гр
сармис 3 хумс
нунтаг сухарь 50 гр
өндөг 2 ш
үйрүүлсэн бяслаг 50 гр
яншуй
давс 1/4 ц/х
хар перец 1 чимх
оливын тос 100 мл
сонгино 1 ш
сармис 3 хумс
лаазалсан улаан лооль 600-700 гр
улаан эсвэл цагаан дарс 100 мл
давс ¼ ц/х
элсэн чихэр 1 ц/х
хар перец 1 чимх
яншуй, базилик
шпагетти гоймон 900 гр
1.Саванд сухарь, мах, өндгөө нийлүүлж хийнэ. Дээр нь үйрүүлсэн бяслагаа нэмж хутгана. Яншуй, сармисыг жижиглэж хэрчинэ. Дээр нь хар перец, давс цацаж хийнэ.
2.Бүх орцоо нийлүүлж сайтар хольж хутгаад, бөөрөнхий мах бэлтгэх шанз бэлэн болно. Бэлтгэсэн шанзаар жигд хэмжээтэй 20ш бөөрөнхий мах бэлтгээд, гялгар уутанд хийж хөргөгчинд 10-15 минут байлгана.
3.Саванд оливын тос хийж халаагаад, бөөрөнхий махаа 8, 8-аар нь хийж, хэдэн минутын турш хүрэн шаргал өнгөтэй болтол нь шарна. Бэлэн болсон бөөрөнхий махнуудыг цаасан салфетка дээр гаргаж илүүдэл тосыг нь уулгана..
4.Бөөрөнхий мах шарсан савандаа сонгино, сармисаа хийж 2 минут хуураад, дээр нь лаазласан улаан лоолио шүүснийх нь хамт хийж хутгаад, дараа нь улаан перец, яншуй, давс, хар перец, бага зэрэг элсэн чихэр нэмж хутгаад 20-25 минут чанаад сүмс бэлэн болно.
5.Буцалж буй сүмсэн дээр шарсан бөөрөнхий махнуудаа хийж, зөөлөн гал дээр 30 минут жигнэнэ. Сүмс нь бөөрөнхий махандаа сайтар шингэж өгөх ёстой.
6.Гоймонг зааврынх нь дагуу чанаж болгоод, сүмстэй бөөрөнхий махны хамт таваглаж ширээнд өгнө.
Орц: (8 порц)
гахайн татсан мах 340 гр
сармис 3 хумс
нунтаг сухарь 50 гр
өндөг 2 ш
үйрүүлсэн бяслаг 50 гр
яншуй
давс 1/4 ц/х
хар перец 1 чимх
оливын тос 100 мл
сонгино 1 ш
сармис 3 хумс
лаазалсан улаан лооль 600-700 гр
улаан эсвэл цагаан дарс 100 мл
давс ¼ ц/х
элсэн чихэр 1 ц/х
хар перец 1 чимх
яншуй, базилик
шпагетти гоймон 900 гр
2.Бүх орцоо нийлүүлж сайтар хольж хутгаад, бөөрөнхий мах бэлтгэх шанз бэлэн болно. Бэлтгэсэн шанзаар жигд хэмжээтэй 20ш бөөрөнхий мах бэлтгээд, гялгар уутанд хийж хөргөгчинд 10-15 минут байлгана.
3.Саванд оливын тос хийж халаагаад, бөөрөнхий махаа 8, 8-аар нь хийж, хэдэн минутын турш хүрэн шаргал өнгөтэй болтол нь шарна. Бэлэн болсон бөөрөнхий махнуудыг цаасан салфетка дээр гаргаж илүүдэл тосыг нь уулгана..
4.Бөөрөнхий мах шарсан савандаа сонгино, сармисаа хийж 2 минут хуураад, дээр нь лаазласан улаан лоолио шүүснийх нь хамт хийж хутгаад, дараа нь улаан перец, яншуй, давс, хар перец, бага зэрэг элсэн чихэр нэмж хутгаад 20-25 минут чанаад сүмс бэлэн болно.
5.Буцалж буй сүмсэн дээр шарсан бөөрөнхий махнуудаа хийж, зөөлөн гал дээр 30 минут жигнэнэ. Сүмс нь бөөрөнхий махандаа сайтар шингэж өгөх ёстой.
6.Гоймонг зааврынх нь дагуу чанаж болгоод, сүмстэй бөөрөнхий махны хамт таваглаж ширээнд өгнө.
0 Сэтгэгдэл