Билгийн

Доллар (USD)

Улаанбаатар

УИХ дахь намын бүлгүүд Ерөнхийлөгчийн хоригийг хүлээж авах нь зүйтэй гэж үзлээ Гаалийн байцаагч нарын ХОМ-тэй холбоотойгоор ГЕГ-аас 11 гаалийн байцаагчийг АТГ-т шалгуулахаар өгчээ Тамирчид шалгаруулж авна АН-ын бүлэг: Ерөнхийлөгчийн 2025 оны төсөвт тавьсан хоригийг бүхэлд нь хүлээж авах нь зүйтэй гэж үзлээ “Хүүхэд хөгжлийн орчин үеийн асуудлууд III” олон улсын эрдэм шинжилгээний хурал боллоо 2024 оны арваннэгдүгээр сарын 22-ны өдрийн 09:00 цагийн байдлаар нийтийн тээврийн 1125 автобус иргэдэд үйлчилж байна “Хууль тогтоомжийн тухай хууль: хэрэгжилтийн үр дагаврын үнэлгээ ба харьцуулсан судалгаа” хэлэлцүүлэг болно Улс тунхагласны баяраар зарим хилийн боомтууд амарна Эдийн засагч, эрдэмтдээс бүрдсэн баг Нийгмийн даатгалын санд хяналт тавина Т.Мөнхсайхан: Эмнэлгийн нэн яаралтай, шаардлагатай тусламж үйлчилгээг зогсоогоогүй
Төмстэй банш


Орц: Зуурмагт:
ус 150 мл
өндөг 2 ш
гурил 450 гр
давс 1 ц/х
Шанзанд: төмс 4-6 ш
цөцгийн тос 50-70 гр
давс
нунтаг хар перец
Хачирт: сонгино 2 ш
ургамлын тос
цөцгий

1.Гурил дээр давс, өндөг, бага зэрэг ус нэмж зуурна. Усаа бага багаар нэмж зуураад, эвлэтэл нь хэсэг нухаж өгнө.
2.Зуурмагийг гялгар уутанд ороож, тасалгааны хэмд 30 минут байлгана.
3.Төмсийг хальсалж, үрүүлд үрээд давс нэмж хутгана. 3 минутын дараа төмсөө базаж аваад перец, цөцгийн тос нэмж хутгана.
4.Зуурмагийг баншны гурил шиг тасдаж элдээд, бэлтгэсэн төмсний шанзнаас хийж чимхэнэ.
5.Сонгиныг ургамлын тосонд хөнгөхөн хуурна.
6.Чимхсэн баншнуудаа буцалж буй давстай усанд хийж 4 минут чанана.
7.Болсон баншаа шарсан сонгины хамт таваглаад, дээгүүр нь цөцгий дусааж ширээнд өгнө.

 

0 Сэтгэгдэл
Хамгийн их уншсан