Билгийн

Доллар (USD)

Улаанбаатар

Шүүгч М.Нямжаргал ОХУ-д зохион байгуулагдаж буй олон улсын тэмцээний шүүгчээр ажиллаж байна “Цагаан алт” хөтөлбөрийн дүнд түүхий эдийн 70 орчим хувийг дотоодын үйлдвэрлэгчид бэлтгэлээ НИТХ-ын зөвлөлийн хуралдаанаар нийслэлийг 2026-2030 онд хөгжүүлэх таван жилийн төлөвлөгөөг хэлэлцлээ Монгол Улсын Их Хурлын чуулганы хуралдааны дэгийн тухай хуульд нэмэлт, өөрчлөлт оруулах тухай хуулийн төслийг өргөн мэдүүлэв Хяналтын болон бүтээмжийн менежер, сайд нарын зөвлөхүүдийг цомхотгож, дэд сайд нарыг томиллоо Шадар сайд Х.Ганхуягаар ахлуулсан ажлын хэсэг "Алтанбулаг" чөлөөт бүсэд ажиллалаа Дампуурсан банкуудад байршиж байсан төрийн өмчийн хөрөнгүүдийг буцаан төвлөрүүлэх ажлын хэсгийн явцтай танилцана МАН-ын Удирдах зөвлөлөөр дэд сайд сайд нар тодорно Нийслэлийн ИТХ-ын дарга А.Баяр Цагдаагийн ерөнхий газарт ажиллав ЭЗБХ: С.Наранцогтыг Монголбанкны Ерөнхийлөгчийн албан тушаалд томилохыг дэмжив
Синнамонтой ороомог


Орц: (10-12 ш)
гурил 600 гр
цөцгийн тос 60 гр
сүү 300 мл
өндөг 2 ш
давс 6 гр
ванилиний сахар 1 жижиг уут
ус бага зэрэг
Шанзанд: бор элсэн чихэр 200 гр
цөцгийн тос 80 гр
синнамон 5 гр 
1.Шанзанд орох элсэн чихэр, цөцгийн тос, синнамоныг нийлүүлж багсарна.
2.Зуурмагт орох орцыг саванд нийлүүлэн хийж зуурна. Зуурмаг гарт наалдахгүй, их өтгөн их шингэн биш дундаж зуураад амраана. 
3.Гурилаа жигд дөрвөлжин элдэнэ. Бэлтгэсэн шанзаа жигд дэвсээд хуйлна. Хуйлахдаа хамгийн үзүүр хэсгийг өндөг түрхэж нааж өгнө. Хуйлсан гурилаа 10-12 хувааж зүснэ. 
4.Тэвшин дээр ороомогоо өрж тавиад өндгөөр өнгөлж 10-15 минут байлган хөөлгөнө. Ингээд 180-200 хэм хүртэл халаасан шарах шүүгээнд хийж 8-10 минут жигнэнэ.



0 Сэтгэгдэл
Хамгийн их уншсан