Шүүгч М.Нямжаргал ОХУ-д зохион байгуулагдаж буй олон улсын тэмцээний шүүгчээр ажиллаж байна
“Цагаан алт” хөтөлбөрийн дүнд түүхий эдийн 70 орчим хувийг дотоодын үйлдвэрлэгчид бэлтгэлээ
НИТХ-ын зөвлөлийн хуралдаанаар нийслэлийг 2026-2030 онд хөгжүүлэх таван жилийн төлөвлөгөөг хэлэлцлээ
Монгол Улсын Их Хурлын чуулганы хуралдааны дэгийн тухай хуульд нэмэлт, өөрчлөлт оруулах тухай хуулийн төслийг өргөн мэдүүлэв
Хяналтын болон бүтээмжийн менежер, сайд нарын зөвлөхүүдийг цомхотгож, дэд сайд нарыг томиллоо
Шадар сайд Х.Ганхуягаар ахлуулсан ажлын хэсэг "Алтанбулаг" чөлөөт бүсэд ажиллалаа
Дампуурсан банкуудад байршиж байсан төрийн өмчийн хөрөнгүүдийг буцаан төвлөрүүлэх ажлын хэсгийн явцтай танилцана
МАН-ын Удирдах зөвлөлөөр дэд сайд сайд нар тодорно
Нийслэлийн ИТХ-ын дарга А.Баяр Цагдаагийн ерөнхий газарт ажиллав
ЭЗБХ: С.Наранцогтыг Монголбанкны Ерөнхийлөгчийн албан тушаалд томилохыг дэмжив
Дэлхийн дулаарлыг багасгахын тулд мах бага идэх хэрэгтэй гэнэ
Британийн эрдэмтэд Дэлхийн цаг агаарыг дулааруулах нөлөө үзүүлдэг хийн ялгарал, хүн төрөлхтний сүү ба махан бүтээгдэхүүний хэрэглээний хооронд нягт уялдаа байдгийг тогтоосон байна. Кембриж, Абердины их сургуулийн эрдэмтэд судалгаа явуулаад 2050 он гэхэд хүнсний бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг даган ялгарч байдаг дулаарал үүсгч хийн хэмжээ 2050 он гэхэд даруй 80 хувиар нэмэгдэнэ гэж мэдэгдэв. Хэрэв яаралтай арга хэмжээ авахгүй бол дэлхийн дулаарал үүсгэж байгаа хийн ялгарлыг бууруулах олон улсын төлөвлөгөөг хэрэгжүүлэх боломжгүй болно гэдгийг эрдэмтэд онцлов. Гэхдээ тодорхой нөхцөлд бүрдвэл таагүй нөлөөтэй хийн ялгарлыг бууруулах боломжтой гэнэ. Үүний тулд хөгжиж буй орнууд хөдөө аж ахуйн үйлдвэрлэлээ боловсронгуй болгож, хаягдал бүтээгдэхүүний хэмжээг багасгахтай зэрэгцэн махны хэрэглээгээ бууруулах хэрэгтэй аж. Хачирхалтай нь, судлаачид мах, сүүний чиглэлийн хэдэн мянган үхэр нэг дор үржүүлдэг ферм ба мах боловсруулах үйлдвэрүүд хамгийн олноор байдаг төдийгүй хүнсний бүтээгдэхүүн хамгийн их хаядаг өндөр хөгжилтэй орнуудыг дулаарлын хийн ялгаралтыг багасгахад хамаагүй гэж үзсэн бололтой.
Британийн эрдэмтэд Дэлхийн цаг агаарыг дулааруулах нөлөө үзүүлдэг хийн ялгарал, хүн төрөлхтний сүү ба махан бүтээгдэхүүний хэрэглээний хооронд нягт уялдаа байдгийг тогтоосон байна. Кембриж, Абердины их сургуулийн эрдэмтэд судалгаа явуулаад 2050 он гэхэд хүнсний бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг даган ялгарч байдаг дулаарал үүсгч хийн хэмжээ 2050 он гэхэд даруй 80 хувиар нэмэгдэнэ гэж мэдэгдэв. Хэрэв яаралтай арга хэмжээ авахгүй бол дэлхийн дулаарал үүсгэж байгаа хийн ялгарлыг бууруулах олон улсын төлөвлөгөөг хэрэгжүүлэх боломжгүй болно гэдгийг эрдэмтэд онцлов. Гэхдээ тодорхой нөхцөлд бүрдвэл таагүй нөлөөтэй хийн ялгарлыг бууруулах боломжтой гэнэ. Үүний тулд хөгжиж буй орнууд хөдөө аж ахуйн үйлдвэрлэлээ боловсронгуй болгож, хаягдал бүтээгдэхүүний хэмжээг багасгахтай зэрэгцэн махны хэрэглээгээ бууруулах хэрэгтэй аж. Хачирхалтай нь, судлаачид мах, сүүний чиглэлийн хэдэн мянган үхэр нэг дор үржүүлдэг ферм ба мах боловсруулах үйлдвэрүүд хамгийн олноор байдаг төдийгүй хүнсний бүтээгдэхүүн хамгийн их хаядаг өндөр хөгжилтэй орнуудыг дулаарлын хийн ялгаралтыг багасгахад хамаагүй гэж үзсэн бололтой.
0 Сэтгэгдэл
























