Билгийн

Доллар (USD)

Улаанбаатар

Ч.Уртнасан: Улсын хэмжээнд томуу, томуу төст өвчний тархалт дэгдэлтийн буюу улаан түвшинд хүрсэн Ц.Наранзул: Нийт хүн амын 69.2 хувьд нь томуу, томуу төст вирусийн тархалт байна ЭНЭҮТ: Хоногт 700-800 хүүхдэд тусламж үзүүлж байна Төрийн албан хаагчдын цалин зургаан хувиар нэмэгдэнэ Тээврийн хэрэгслийн улсын дугаар авах хүсэлт илгээх “Carplate” цахим системийг арванхоёрдугаар сарын 30-ны өдөр нээнэ Ерөнхий сайд Л.Оюун-Эрдэнэ: Засгийн газрын зорилтыг хэрэгжүүлж, шинэ эдийн засгийн бүтцийг бий болгох гурван шилжилтийг зайлшгүй хийх шаардлагатай ГОЛОМТ БАНК 1-Р САРЫН 2-НД АЖИЛТНУУДДАА ЦАЛИНТАЙ АМРАЛТ ОЛГОНО E-Mongolia-гийн зарим үйлчилгээг 2024 он дуустал түр хязгаарлажээ Толгойт, МҮОНРТ, Баруун 4 зам, 1-р хороолол, Шархад орчимд агаарын бохирдол хамгийн их байна Утааны асуудлаарх Ерөнхий хяналтын сонсголд оролцох иргэдийг бүртгэж эхэллээ
Жигнэмэг зөөлөрч, бялуу хатдагийн учир...


Бидний идэх дуртай амттан хайрцаг савнаасаа гараад удахаараа нэг бол хатаж, нэг бол зөөлөрдөг. Шинэ дээрээ шажигнан үйрдэг жигнэмэг удах тусмаа зөөлөрч байхад аманд ороод хайлах мэт болдог амтат бялуу эсрэгээрээ хатаж хорчийдог билээ. Яагаад нэг нь хатаж байхад нөгөө нь зөөлөрдөг юм бол? Тэгвэл энэ бүхэн тухайн бүтээгдэхүүний усны агууламжтай холбоотой байдаг гэнэ. Жигнэмэг дотроо маш бага ус агуулдаг учир савнаас нь гаргаад тавихаар агаарын найрлага дахь уснаас чийг авч зөөлөрдөг аж.  Харин бялуу чийгшил ихээр агуулдаг учраас хэрэв  агаарт байвал ус нь ууршаад хатаж эхэлдэг ажээ. Гэхдээ жигнэмэг зөөлрөх, бялуу хатах эсэх нь тухайн орчны агаарын найрлага хэр чийгшилтэй байхаас хамаарна. Жишээлбэл, цөлд жигнэмэг хэзээ ч зөөлөрдөггүй. Учир нь, цөлийн агаарын найрлага дахь чийгшлийн хэмжээ жигнэмэгийнхээс их байж чаддаггүй учир хэдий удаан байлгасан ч огт зөөлөрдөггүй байна.


0 Сэтгэгдэл
Хамгийн их уншсан